Cordons sanitaris


Es parla molt del cordó sanitari que cal establir contra VOX, que malauradament ha entrat amb força al Parlament català, quedant quart dels 8 partits que omplen l’arc parlamentari, amb 11 diputats.

Voler aïllar l’extrema dreta és una bona noticia davant el perill que suposa que tingui un altaveu encara més potent a Catalunya per estendre les seves tesis populistes i incendiàries, sobretot perquè aquest partit ha demostrat tenir una gran destresa alhora de penetrar a les ments i els cors de les persones, com ho demostra el vídeo viral que va aparèixer la setmana passada, on una noia criticava als polítics per demanar a la ciutadania que haver fet esforços durant la pandèmia i els demanava que ara fossin ells : “Us demanem que no pugeu la llum en plena onada de fred, que no augmenteu la quota dels autònoms quan porten mesos sense treballar”. Qui diu no a aquestes demandes? Estem segurs que persones que es troben en situació límit, fastiguejades i patint la crisi no compraran aquest missatge? Que en faran un anàlisi crític i pausat? Cal tenir en compte que les fake news tenen una difusió cinc vegades més gran que les noticies reals i que són molt difícils després de desactivar.

Per això preocupa que a banda del cordó sanitari a VOX, els partits independentistes en pretenguin un altre, aïllant el PSC, el partit que ha guanyat les eleccions per, en comptes d’iniciar la reconstrucció econòmica i social tan necessària a Catalunya, retornar al bucle del procés i avançar cap a l’autodeterminació. Preocupa escoltar que la CUP pot ser qui presideixi la Mesa del Parlament. Preocupa veure com es segueixen denigrant les institucions que són de tots i totes fins al punt que Catalunya sembla “el cortijo” dels que es consideren de pura sang. Molts catalans i catalanes ja estem cansats. Volem un govern que ens representi també en els temes socials, els econòmics, els científics, els industrials… Que ens faci créixer per seguir sentint-nos orgullosos del que som, no que ens empetiteixi. Volem un govern que quan el president de Volkswagen ve a Catalunya a anunciar que a la planta de SEAT de Martorell es fabricaran cotxes elèctrics, estigui allà hi hagi o no hi hagi el Rei, perquè no s’hi anava pel rei, s’hi anava pels llocs de treball i per l’aposta en innovació que suposa.

Lu Pablo

Periodista

@lupabv

Deixa un comentari