Canviar de partit

Vagi per endavant que tota persona, en tant que ment pensant, té el dret a modificar la seva opinió.

Aquests dies ens hem assabentat per la premsa que a una ciutat importat de casa nostra un regidor d’un partit determinat ha renunciat a la seva acta de regidor i s’ha donat de baixa de l’organització on havia militat durant molts anys. Dos o tres dies més tard aquest mateix individu és presentat com a candidat a l’alcaldia per un altre partit. Quina sorpresa!

Tot completament legal.

Però, és realment ètic? Es pot canviar d’un dia pel altre de partit? No és millor deixar un temps de transició? És acceptable i honorable  estar fins al darrer moment mantenint un sou públic i “garantir-se” un futur sou a una altra organització? Quina opinió d’ell tindran a partir d’ara els que ja son excompanys de partit?  Quina confiança podran tenir en ell els seus nous companys de partit? Segur que és de fiar? Ho tornarà a fer?  I, el més important, la població on es presenta de candidat es mereix  un personatge d’aquesta mena?

Deixem, per un moment,  la política i anem al món del futbol. La gent del Barça amb un quants anys recorda el cas d’en Figo. Va passar d’heroi a malvat, d’heroi a traïdor.

A una ciutat de Catalunya, tenim un nou Figo, tenim un nou traïdor.

Enric Llorens

@enricllorens

Deixa un comentari