La mobilitat necessària

shallow focus photography of blue alpine car

En aquests temps tan desesperançats llegir bones notícies et fa recuperar l’optimisme i tornar a confiar que les coses van per bon camí. És el que m’ha passat quan he llegit que a Sant Boi estan buscant més socis per ampliar el parc de vehicles de lloguer. Vaig saber d’aquesta iniciativa fa uns anys i no m’havia preocupat més, fins fa una setmana que em van enviar informació i he pogut constatar que funciona a molts pobles i cada dia són més les localitats que la posen en marxa. La idea és molt senzilla: compartir un vehicle elèctric entre la comunitat local. Hi ha dues mobilitats: ocasional o una reserva permanent diària de sis hores per un període de tres mesos.

Crec que la sortida més popular deu ser el lloguer de cotxes per facilitar la mobilitat sense tenir-ne la propietat. Els joves manifesten no estar interessats pel model clàssic de mantenir un cotxe en propietat i també una manera d’alliberar espai a les ciutats.

Per poder gaudir d’aquesta iniciativa cal fer-te soci, tenir carnet de conduir, més de vint-i-dos anys i pagar una quota inicial força simbòlica de 10 euros. El lloguer mínim és d’una hora. Funciona per mitjà d’una aplicació i potser l’element negatiu és que cal reservar el vehicle amb uns noranta dies d’antelació, per això necessiten més socis per ampliar la plantilla de vehicles. Les tarifes són variades: per hores, per dies o mesos.

És un primer pas per afavorir la mobilitat de vehicles a discreció en combinació amb el transport públic. Les administracions s’han de comprometre de valent per continuar millorant la mobilitat. Ambdues iniciatives poden seduir, sense por, a moltes  persones a prescindir del cotxe aparcat a sota de casa.   

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari