Afganistan

Ho sabia tothom, ho ignoraven o era el que interessava? Els millors exèrcits i millor dotats del planeta no van poder parar la conquesta dels talibans que avançaven cap a la capital? Crec que no és creïble. Costa creure el que expliquen de l’Afganistan.

Després de vint anys d’ocupació sembla que no han estat capaços de millorar les condicions de vida dels afganesos en general. Els diners invertits han estat emprats en pagar les factures de l’armament i pagar els corruptes, mentre la població esperava canvis profunds que no van arribar de manera molt minsa a la capital i molt poc als pobles on continuaven manant els de sempre.

Després d’una sortida caòtica abandonant material bèl·lic i avions que no sé sap del cert si els van inutilitzar o no i un aeroport desèrtic esperant a Qatar i a Turquia perquè es facin càrrec i pugui arribar l’ajuda humanitària. I mentre això arriba, nosaltres fa setmanes que esperem que passi alguna cosa diferent:  imatges d’uns talibans fent execucions sumaríssimes. D’altra banda, les imatges que ofereixen els mitjans de comunicacions semblen imatges fixes d’un mercat ple de gent circulant per tot arreu i gairebé mai ensenyen altres imatges de la ciutat. És difícil fer-se una idea del que passa o passarà.  

Les imatges d’unes dones vestides amb colors diversos i amb pancartes per reivindicar els seus drets i els de les nenes d’anar a l’escola contraresten amb la imatge de brutícia que mostren els talibans. Crec que és la segona vegada. Són valentes!

Quan llegim aquest article, potser hauran passat més coses. De moment, podem col·laborar amb les diferents iniciatives que circulen per la xarxa: Signar manifestos demanant que no tanquin les fronteres o que els països europeus es manifestin a favor de fer complir els drets humans…  

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari