El pop Pau

Fa uns deu anys, gent tan seriosa com els alemanys va recórrer als poders endevinatoris d’un pop per als resultats de la seva selecció de futbol a les competicions internacionals. Els diaris el van batejar com a “pulpo Paul” i, el tio, no en fallava ni una. Tenia un índex d’encerts que ja el voldria el CIS, però sembla que el pop teutó va passar ja a millor vida.

Això que semblava una ‘frikada’, resulta que ara ha quedat avalat per recents investigacions científiques que certifiquen l’extraordinària intel·ligència del pop, animal que encapçala el rànquing dels invertebrats més llestos, amb el qual un bon plat de pop a la gallega passa a ser quasi un delicte d’odi.

L’altre dia, un d’aquests documentals de la 2, que tothom veu però no mira a l’hora de migdiada del cap de setmana, explicava que els pops sicilians són els únic animals marins que s’anticipen a l’erupció de l’Etna perquè són capaços de percebre les ones subsòniques originades quan els budells del volcà comencen a fer rau-rau. En aquest cas, no sé si la màfia hi pot tenir alguna cosa a veure, que tot podria ser.

La qüestió és que en el moment d’incertesa que vivim a Catalunya, potser s’hauria de recórrer a un bon oracle. Tindrem govern o anirem a noves eleccions? Els de Junts, tibaran més la corda o ja han marcat prou paquet? Si els de Junts diuen que sí, els de la CUP ho hauran de tornar a sotmetre a l’assemblea? Què millor, doncs, que preguntar-ho a un pop. Un pop nostre, català, el pop Pau. Seria un sistema barat, fiable i accessible, tenint en compte la proximitat del Parlament de Catalunya amb el zoològic, per sortir de dubtes i acabar amb aquest no viure!

Jo ho he intentat a casa, però el pop s’ha quedat catatònic i no sap cap on tirar. Deu ser pel “procés”, el de congelació, vull dir! Però, penso jo, que qui millor per endevinar cap on va Catalunya, un país congelat fa deu anys pel “procés”, que un bon pop de la Sirena? I que consti que no vull fer propaganda!

Rosa Boladeras

Periodista

http://www.rosaboladeras.net/

Deixa un comentari