És per elles

Des que es va anunciar la segona fase del pla contra la prostitució a Gavà només ha ressonat una de les mesures: els mal anomenats “clients” de prostitució rebran a casa seva la notificació de sanció. S’ha volgut posar el focus en les multes, però no es tracta d’això; al cap i a la fi, una notificació de sanció és quelcom quotidià, aplicable en tots els casos d’incompliment de reglament o llei. El focus d’aquest pla per eradicar la prostitució està en elles, en les seves vides, en les seves necessitats i en què fem per garantir els seus drets humans. La política, la bona política puntualitzem, tracta de resoldre els problemes de les persones, no d’aplicar moralitats o repartir vergonyes. Això ho deixem per la mala política i pels qui bandera a la mà es colpegen el pit creient-se superiors.

La prostitució al carrer és un fenomen resultat de màfies d’explotació sexual de dones, nenes i nens que no s’aturaran fins que tinguem clar tothom que la violència masclista i el patriarcat són els pilars on es recolza aquesta realitat.

Per elles, per les víctimes de la tracta que pateixen condicions de vida intolerables, s’ha impulsat a Gavà un pla integral contra la prostitució al carrer que recull accions a diferents nivells per mirar d’aportar solucions a un problema complex com aquest. Per a aquestes dones que no coneixen l’idioma s’han facilitat intèrprets perquè puguin exercir els seus drets i estar informades de les possibilitats formatives i de reinserció laboral que tenen a l’abast. Un pla amb mesures per a la salut de les dones prostituïdes, per la prevenció de la pràctica de la prostitució a camins i zones de la Pineda i la Murtra, amb major vigilància policial i des de la transparència i disposició de col·laboració amb els municipis de Viladecans i Castelldefels. Un pla que sobretot proposa una forta sensibilització al voltant de la violència sexual a la què són sotmeses: “Tu t’ho passes bé? Ella, no. La tracta i la prostitució són un atemptat contra els drets humans. No siguis còmplice”. Directe i clar, no permetrem a Gavà aquesta violació de drets humans i sempre estarem al costat de les dones víctimes de la tracta.

No és per les multes, no és pels explotadors, no és pels “clients”. A diferència de Colau i els Comuns no ens deixem endur per opinions modernetes sense reflexió ideològica, sinó que ens centrem en millorar la vida d’elles, les víctimes de la tracta. I ho fem amb política, de la bona.

 

Gemma Badia

Assessora en Màrqueting i Publicitat.

Feminista.

Deixa un comentari