Cinquena Avinguda

Barcelona te una façana marítima magnifica i una de les millors platges urbanes del món. Això és el que diuen algunes guies de viatges i, sí, potser tenen raó. Però avui, passejar pel front maritim, aquell que vàrem començar a descubrir quan es van derruir els tinglados de l’antic port, es inevitable pensar que alguna cosa no va.

“Ja veus, a Barcelona també tenim una Cinquena Avinguda, la Cinquena Avinguda de les imitacions.” Sí, Barcelona és especial”, comenten dues noies joves, una en patinet i un altra en patins. Totes dues intenten esquivar la munió de manters que, a ple sol, mostren els seus millors productes de marca, falsa, per descomptat. Bolsos, bambes, ulleres de sol, barrets, enormes pareos, com aquells que cada dos minuts s’ofereixen a les platges… Tot això barrejat amb gent que passeja amb el tors nu; noies que van o venen de la platja de la Barceloneta en biquini amb la tovallola al coll i el cabell encara mullat; turistes que intenten evitar les bicicletes; gent autòctona que vol sortir d’allà com sigui, encongida per una sensació estranya. Tots rodejats d’un aroma que barreja l’olor de protector solar amb el del menjar que ofereixen els diferents restaurants propers. Al fons, sona la música d’un grup de joves que acompanyen els passejants amb bona voluntat, això sí.

Si ens allunyem una mica d’aquesta meravellosa façana marítima i anem a la Rambla podrem observar com una familia sencera –parella i tres criatures- han estès al terra, just davant de La Virreina, un magnífic i generós pareo, que potser han comprat fa una estona, i a sobre han dipositat les viandes que poc abans han comprat a la Boqueria. Un cop asseguts tots a terra, es disposen a fer un pic-nic d’allò més exquisit.

Campi qui pugui, que aquí som molt moderns, molt tolerants, molt simpàtics, alegres i oberts. Tenim una ciutat que ofereix de tot i més, fins i tot una (o més) Cinquena Avinguda destinada a les imitacions d’articles de luxe, escampades pel terra, gaudint d’unes vistes fantàstiques, rodejats de bicis, patinets, skates… i a més, també tenim la possibilitat de fer un divertit dinar urbà al bell mig de la Rambla. Que guai és Barcelona!!!!

Mercè Beltràn
Periodista

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari