LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ: UN HOMENATGE A LA CULTURA I LA LITERATURA

El passat 8 de setembre, el Moll de la Fusta de Barcelona es va transformar en un epicentre de cultura i literatura en català amb la celebració de la Setmana del Llibre en Català. Aquest esdeveniment va ser un homenatge a la riquesa de la literatura catalana i una oportunitat per als amants de la lectura per connectar amb autors, editors i les seves obres preferides.

El Moll de la Fusta, amb la seva ubicació costanera i la vista majestuosa del mar Mediterrani, va proporcionar l’escenari perfecte per a aquesta celebració literària. La seva àmplia àrea oberta i la brisa marina van afegir una dimensió especial a l’esdeveniment, creant un ambient acollidor per als visitants que buscaven explorar el món de la literatura en català.

Com ja és habitual, aquest esdeveniment va oferir una experiència rica i diversa per als assistents. On es van presentar 125 novetats d’autors catalans, oferint als lectors una visió íntima dels seus processos creatius i la possibilitat de descobrir noves històries i veus literàries. L’esdeveniment, a més, va incloure debats i xerrades amb autors i experts, proporcionant una plataforma per a l’exploració de temes rellevants per a la literatura catalana i la seva evolució en l’era moderna. Van destacar altres activitats com concerts o l’entrega de premis (guardonant, així, a Mercè Ibarz amb el 27è Premi Trajectòria, i a Roger Mas amb el Premi Difusió 2023).

Aquest esdeveniment va ser més que una celebració de la literatura; va ser un homenatge a la cultura catalana i la seva contribució al món de la paraula escrita. Va recordar als assistents la importància de preservar i promoure la llengua i la creativitat catalana.

La Setmana del Llibre en Català al Moll de la Fusta va ser un èxit rotund, que ha acabat amb “més assistents i més vendes”, des d’Editors.cat afirmen que  han doblat les xifres de l’any passat. Pel que fa a les vendes, la mitjana global ha estat un 20% superior que el 2022.

En un món cada vegada més global, es va destacar la importància de defensar i celebrar les tradicions literàries locals. Barcelona continua sent un referent cultural, i esdeveniments com aquest reforcen la seva identitat com una ciutat que valora la cultura i la literatura en totes les seves formes.

Albert Salmerón Cojo

Gestor Cultural

@AlbertSalme

Deixa un comentari