DE LES ELECCIONS DEL 28M

Aquest 12 de maig de 2023 ha donat inici un dels cicles electorals més valuosos, per no dir el que més, per a partits polítics i ciutadania: el de les eleccions municipals del 28 de maig. Les dues properes setmanes, ciutadans i ciutadanes rebran un allau d’informació que els hi serà presentada per totes les formacions que s’enfrontaran als comicis: candidatures, propostes, idees, valors, aspiracions… En base a aquestes dades, la ciutadania podrà veure en què posa accent cada candidatura, perquè, siguem honestos, no totes són iguals. N’hi haurà que facin èmfasi en models de ciutat pensats pels seus i les seves habitants, amb models sostenibles, segurs i que trenquin amb la fragmentació social. Hi haurà d’altres, però, que optaran per presentar propostes irreals, caduques, o que continuen condemnant als pobles i ciutats a ésser les pitjors versions de sí mateixes amb l’excusa d’assolir un major progrés econòmic o arribar a futurs impossibles.

Juntament amb els models de ciutat que presenten les diferents candidatures, també s’ha de tenir en compte quin és el target de cada formació, perquè recordem que no tots els candidats i candidates tenen en ment governar per tothom. Hi ha qui pensa que tots els ciutadans i ciutadanes són diverses, de gran valor i riquesa, però d’altres només pensen en aquelles persones que guanyen més de 3000€ al mes o tenen en ment fer ús de les institucions per a benefici propi o de causes totalment alienes al municipalisme i amb cap impacte sobre el poble o la ciutat.

Amb aquests punts amb ment, lectors i lectores, us dic que voteu. Que voteu amb esperança, amb il·lusió i amb seny. Que voteu a qui pot millorar la vostra qualitat de vida, però també la del veí o de la veïna del costat, o la de la vostra mainada. Que penseu en la joventut, però també en la gent gran. En qui habita a la ciutat o la vila de tota la vida i qui ha arribat recentment en busca d’un futur millor. Voteu, i voteu amb consciència, amb sentit de ciutat i amb el cap alt, dipositant la vostra confiança en la candidatura que pot millorar la vida del conjunt i dignificar el lloc on viviu. Feu que els vostres pobles i ciutats tornin a ser, de nou, allò que voleu d’elles.

Raül Martínez

Treballador Social

Deixa un comentari