La tecnòloga

Aquest 8 de maig ha finalitzat a Sant Boi, la Tecnòloga. El primer campus dedicat a la ciència i tecnologia que va començar el 25 d’abril. Dues setmanes concentrades per reduir la bretxa digital amb l’objectiu d’aproximar i orientar les alumnes als estudis científics. Una iniciativa fantàstica.    

S’han fet més de seixanta activitats amb una participació molt desigual. Potser han estat excessives. Els horaris depenien dels destinataris i la programació ha estat repartida per tota la ciutat. S’han prioritzat les activitats per a primària i secundària, tot i que les escoles tenen la seva programació i l’últim trimestre sempre és complicat. La primera activitat va ser una taula rodona de sis dones que van triar fa anys fer una carrera “reservada” als nois. I, en clau d’humor van explicar un munt d’anècdotes. Una colla d’anys més tard, les coses han canviat, però no tant com per ser sobrera l’organització d’un campus per conscienciar la població. Dues dones treballen a la universitat i les altres a diversos camps professionals. Totes elles amb unes carreres d’èxit, no exemptes, d’una lluita constant per obtenir el reconeixement i respecte dels companys de professió que les veien com a intruses que robaven llocs de treballs als fills… Van respondre a diverses preguntes de la moderadora del debat, Lluïsa Moret. Van confessar que els referents van ser professors, que van patir incomprensió per les famílies tret d’una. L’última intervenció va ser per destacar la importància d’incloure la mirada de les dones.

Esperem la segona edició, de la regidora de la igualtat Sense Domínguez, amb ganes i amb algunes modificacions: menys activitats o no tan concentrades en el temps. Crec que l’FP hauria de tenir un lloc destacat en el segon campus tecnològic. I, l’exposició del treball de les dones més gran i amb més visibilitat.    

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari