Russofòbia

the famous saint basil s cathedral in russia

Hi ha victòries que es regalen i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, li ha regalat una a Vladimir Putin en recomanar als estudiants russos que tornin a casa seva desprès de trencar la seva cooperació acadèmica amb Rússia. Una discriminació en funció de l’origen de les persones inconcebible en una democràcia.

La invasió de Putin no és només una guerra contra el seu veí del sud. És un combat  contra Europa i els valors que representa. La llibertat sempre és un perill per un sàtrapa, molt més quan els seus ciutadans la demanden. Només cal veure les manifestacions que estant tenint lloc aquest dies les principals ciutats de Rússia per constatar-ho, protestes, que no surten gratis, que poden comportar severes penes de presó.

Accions com la de Mavi Mestre suposen abandonar a la seva sort a gent valenta que pot acabar empresonada pel simple fet de sortir al carrer mostrant un paper en blanc o acomiadada de la seva feina per expressar les seves opinions i, el que és pitjor, donen munició a una propaganda que la llibertat a Europa és una immensa mentida, que existeix russofòbia i aplegar al voltant del seu cínic victimisme un poble que se sent perseguit.

“Els nostres mitjans de comunicació ja no necessiten mentir per intoxicar-nos”, diu la Tatiana des de Moscou, “ens expliquen que Europa s’ha tret la màscara i que els nazis als que Putin diu que vol expulsar d’Ucraïna també governen a Brussel·les, que es persegueix tot allò que és rus, des de les nostres pel·lícules, als nostres músics. S’ha acomiadat al director de la Filharmònica de Munic per ser no posicionar-se contra el nostre govern, s’han cancel·lat els concerts de l’Anna Netrebko a l’Scala de Milà, s’expulsen als equips russos de totes les competicions esportives, fins i tot la Federació Internacional Felina ha expulsat als grats russos de les seves mostres internacionals”.

Desgraciadament el cas de la rectora Mestre no és un cas aïllat de confusió entre el govern rus i els ciutadans russos. De persones que volent defensar Ucraïna acaben per defensar el interessos del tirà del Kremlin.

Jaume Moreno

Periodista

@emetent

Deixa un comentari