CARTA OBERTA AL PRESIDENT DEL REAL MADRID

fashion hands hand dark

La setmana passada vaig assistir a una jornada del grup d’estudis «LA RUTLLA» de Sant Boi formada per investigadors locals en diversos camps. Durant la jornada es presenten unes breus comunicacions que posteriorment es recollirà amb tots els accents en un llibre.    

Una de les ponències versava sobre Juan José Vallejo González, que havia viscut a Sant Boi i on va ser enterrat l’any 1978.  

Jo no vaig tenir l’honor de conèixer-lo, però per diferents motius mantinc des de fa anys amistat amb les seves filles i de manera més esporàdiques amb el seu fill. Totes les filles i el fill eren a la sala  per escoltar les indagacions dels dos historiadors i que les filles (Isabel i la Dolors)  havien col·laborat amb el lliurament de documents i de records que tenien del pare.  

Jo en sabia alguns detalls de la vida del pare pels relats que m’havien explicat i per la seva dona Lola. Sabia que havia portat una vida atzarosa. Juan José va ser un home dedicat a la defensa dels més desafavorits. Fundà les Joventuts Comunistes de Madrid amb altres companys. Després de la Guerra Civil va patir camps de concentració presó, pena de mort, exili triant una ciutat gran per amagar-se. Va arribar a Barcelona i a Sant Boi. Fins aquí podria ser la biografia de tants i tants militants que van viure les seves vides truncades a partir de 1939.

Sabia per paraules de la seva filla Dolors que: «el meu pare sempre havia estat molt interessat a impulsar l’esport obrer com a forma de vida saludable i d’esbarjo». Sabia que havia participat en l’organització de l’Olimpíada de Barcelona (1936) i d’Anvers (1937) i va formar part de diversos comitès. Va ser vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol. Durant la II República, el Madrid es digué Madrid FC i Juan José Vallejo va ser el president del 36-37, la qual cosa es desconeixia. Ara, també sabem que el llistat dels presidents del Real Madrid està incomplet hi ha dues absències: Antonio Ortega i Juan José Vallejo.

No creu què és hora d’esmenar aquestes omissions?  

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

One thought on “CARTA OBERTA AL PRESIDENT DEL REAL MADRID

  1. Fascinant el que comentes Maite. L’estudi comparatiu de la trajectòria del Madrid i el Barça crec que es una qüestió pendent. Gràcies,

Deixa un comentari