LA BRETXA DIGITAL

Al meu entorn hi ha força gent que ha deixat de seguir les notícies per avorriment.  El motiu: la monotonia temàtica o a tot estirar, temàtiques, com si no volguessin que ens interesséssim en altres temes. He de reconèixer que jo tampoc les segueixo amb gaire entusiasme. D’altres amics, s’ocupen de lluitar contra la bretxa digital.   

L’altre dia, sense anar més lluny, vaig aixecar el cap de la meva particular evasió quan vaig sentir  que la vacuna estava incidint de manera desigual al territori. Segons s’ha pogut constatar, els barris més pobres tenen l’índex de vacunació més baix. I també, m’ha semblat que cada mitja de comunicació dona xifres de vacunats molt diferents.

Tothom coneix els mapes de la pobresa. Fa un parell de mesos, sanitat explicava que hi havia persones que no localitzava. Conec gent que els han trucat dues vegades i d’altres encara esperen la trucada. Conec gent que fa dies que no poden agafar hora i imagino les dificultats de la gent gran per demanar hora per mitjans telemàtics. I davant de tot això què pensen i com ho solucionaran les autoritats sanitàries? I per si això fos insuficient, torna a sortir a la palestra, l’origen del coronavirus: és del regne animal o del regne científic? Vaja, que s’ha d’investigar més. Que s’han de revisar millor les instal·lacions dels laboratoris que casualment estan a la mateixa ciutat origen del desastre.

A hores d’ara, sospito que la conclusió serà que el virus el van portar al laboratori i es va escapar, és a dir, la síntesi entre la veritat i la mentida. Tots tindran una mica de raó. I les actuacions en relació amb bretxa digital també s’haurà de revisar,  oi?  

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari