Si mandaran las mujeres otro gallo cantaría

                           A Àfrica Lorente

Els països liderats per dones han gestionat millor la pandèmia que els països governats per homes. S’han escrit molts articles recollint i elogiant les mesures que han aplicat les dones, però no serem les més beneficiades, ans el contrari, serem les més perjudicades d’aquesta pandèmia.

Segons l’ONU, un total de sis milions de dones patiran embarassos no desitjats per la manca d’accés als anticonceptius. Extrapolant les dades, si el confinament durés uns sis mesos, les dades superarien els quaranta milions de naixement d’infants no desitjats. La violència de gènere augmentarà un 20%. Els programes per eradicar la mutilació genital patiran una sotragada important que afectarà a més de dos milions de nenes i els casaments infantils augmentaran en aquelles llars més pobres per alleugerir les economies familiars. No és un panorama gens encoratjador a banda de l’augment dels nivells de pobresa que sempre afecten més a les dones, la pèrdua de treball junt amb la dissipació de drets laborals que haurem d’afrontar…

Natàlia Massé que treballa en una ONG per denunciar el tràfic de dones, un dels  negocis més beneficiós, els preocupa que des de l’inici del confinament es desconeixen on són les dones que han estat víctimes…  

*Aquest és el títol de l’última entrevista que li van fer a l’Àfrica Lorente al setmanari Triangle. Traurem forces per continuar lluitant per les dones del planeta. Avançarem Àfrica.   

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

2 thoughts on “Si mandaran las mujeres otro gallo cantaría

  1. En la línia d’aquest article voldria fer dos comentaris:
    1. No hi ha dubte que els països governats per dones han afrontat molt millor la pandèmia tan des de la perspectiva política, com social, sanitària i fins i tot econòmica. Que esperen els nostres mascles politics per aprendre?
    2. Ja sabem que la pandèmia del coronavirus afecta de manera diferent a dones i homes. Sembla que hi ha mes homes afectats però moren mes dones, les diferencies però son petites. Algú podria aportar dades? per edats, incidència de efectes secundaris o colaterals, etc.
    Saber i entendre quines son les diferencies (no només biologiques) entra dones i homes ens farà mes inteligents, Temi

  2. He llegit alguna cosa. A veure si ho trobo i poso l’enllaç. Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari