Dosis d’humanitat

Sembla que fa una eternitat des que Pedro Sánchez va ser investit President del Govern espanyol i tan sols fa tres setmanes. El cronòmetre polític ha agafat velocitat de vertigen i els esdeveniments se succeeixen sense que ni tan sols tinguem temps de parar-nos a reflexionar. El mes de gener ofereix moltíssimes imatges i titulars molt variats; tanmateix, hi ha dues fotografies que són un reflex molt nítid del moment polític que estem vivint.

La primera imatge és el fort aplaudiment que van realitzar els diputats socialistes i d’Unides Podem a Aina Vidal en el debat previ a la segona votació del debat investidura de Pedro Sánchez. La diputada catalana, com és conegut, pateix un càncer des de fa un temps, fet que li va impedir assistir a la primera votació del debat. A part de la ‘bancada’ que dona suport a l’actual executiu, alguns diputats de grups minoritaris es van afegir al fort escalf cap a la parlamentària dels ‘comuns’. Tot i això, no la va aplaudir un bon nombre de diputats, els quals confonen el debat i la dialèctica política amb una qüestió que és humanitària. Merament d’humanitat. Sorprèn que la política, que hauria de ser un espai de trobada, no aconsegueixi ni tan sols reunir els aplaudiments dels diferents grups parlamentaris amb una qüestió que és de sensibilitat humana i de tenir una certa empatia.

La segona imatge és la dimissió de Borja Sémper dels seus càrrecs públics i també de les seves responsabilitats orgàniques dins el Partit Popular del País Basc. Sémper és el paradigma del polític lliure i amb criteri propi, cosa que li ha passat factura dins el PP. L’exdiputat basc, que va lluitar contra ETA en un època en la qual força gent girava l’esquena als que es van jugar la vida per la llibertat i la convivència, renunciava als seus càrrecs lamentant que la política s’ha transformat en un enfrontament gratuït. Sémper denunciava també que s’havia convertit a l’adversari en un enemic. Segurament això també permet explicar perquè un bon grapat de diputats no van aplaudir Aina Vidal durant el debat d’investidura.

Vull pensar que hi haurà un canvi d’actitud en alguns diputats i en algunes formacions polítiques, però cal que la confrontació gratuïta, les desqualificacions personals i els insults abandonin l’activitat pública.

Marcel Vidal
Periodista en construcció
@marcel30111998 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari