El joc de l’oca-mentida

Us en recordeu del Joc de l’oca? Tires els daus sobre el tauler, i si caus a la casella de l’oca, vas directament fins a la següent casella d’oca i tornes a tirar, i així fins que aconsegueixes arribar al centre del tauler, on hi ha una oca gegant.

Apliqueu el joc a la realitat política. No teniu la sensació que alguns partits juguen al joc de l’oca (entengueu mentida)? Sí, oi? I que van de mentida en mentida fins… fins on? Fins a guanyar la partida? D’acord, i què hi ha al mig de la partida, a la casella final? L’oca gegant, oi? Per tant, si el seu objectiu és arribar al centre del tauler per ser el partit guanyador, i al centre del tauler hi ha l’oca gegant, que per a nosaltres és la mentida gegant, arribem a la conclusió que, de fet, competeixen entre ells per veure qui la diu més grossa. I que creuen que així seran els guanyadors. Terrible!

La pregunta és, a qui faríeu guanyador? Tenim cinc opcions:

  • Al PP quan diu que són l’únic partit que ha pujat les pensions quan els tres presidents de Govern socialistes les van augmentar, fins i tot (sobretot) Zapatero, a qui acusen de congelar-les (i sí, ho va fer, però no les mínimes, i tot i així és el president que més les ha pujat).
  • A C’s quan diu que Pedro Sánchez ha promès indults als polítics presos i que té un pacte secret amb els independentistes.
  • A VOX quan diu que la gent gran surt corrents dels hospitals d’alguns països nòrdics per por a l’eutanàsia.
  • A ERC quan diu que va saber de la proposta de Miquel Iceta com a senador per la premsa, quan la primera persona a qui va informar Iceta va ser a Roger Torrent.
  • A JxC quan la portaveu del Govern diu que Barcelona és independentista segons els resultats de les darreres eleccions municipals, quan ERC i Junts només sumen 15 regidors de 41.

S’accepten apostes. Qui guanyarà? Qui arribarà primer a la casella de l’oca gegant?

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari