Denunciem i exigim

Aquest article el vaig escriure dissabte. Divendres vaig fer vaga. Em vaig vestir de lila ―per no desentonar― i vaig anar a la mani de Barcelona que tenia un recorregut ampli, cares de satisfacció i ambient distés. En total, més de 200.000 persones, feia goig.

Fa anys, la mani del 8 de març, anava de la plaça Universitat fins a la plaça Sant Jaume i era tan íntima que gairebé ens coneixíem totes. Podies saludar les amigues i conegudes que feia temps que no veies, divendres impossible. Des de l’any passat, són multitudinàries a tot arreu i el més interessant ple de joves i de noves associacions. Fa anys dominava una edat determinada i ens acompanyaven algunes joves. Ara, nosaltres les acompanyem, quina il·lusió! La renovació està assegurada.

Abans, la participació dels partits polítics era mínima amb absències destacades. Enguany, hi havia més participació dels partits, el que fan les eleccions!   Per als partits, les reivindicacions feministes no han estat una prioritat, ho han explicat moltes feministes, entre elles Montserrat Roig i ha continuat durant anys.

El moviment feminista avança i continuarà avançant i ningú se’n podrà apropiar. Ha costat molt arribar fins aquí. La lluita ve de lluny i anirà més lluny. És una revolució que va començar al segle XX i continuarà durant el XXI. L’eslògan de 2019 era: «Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere». Ens veiem el 8 de març de 2020 per continuar denunciant, reivindicant i celebrant les conquestes, i qui vulgui s’hi pot apuntar.      

Maite Moreno
Escriptora

@maite_mmorenoc 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari