Quan el cel no estava tan aprop

Un grup de professorat universitari veu les protestes generades per un moviment anomenat 15 M, il·lusionant, trencador i innovador. Aquest grup decideix que posen fil a l’agulla i es llencen al “ruedo” amb tota una colla de seguidors i seguidores que creix exponencialment amb les eines que avui donen les noves tecnologies. “Sí se puede” és el seu crit de guerra, crit que comença a córrer per tots els cantons del país. Molts militants socialistes i d‘Esquerra Unida comencen a sumar-se al que sembla serà el partit imparable de l’esquerra. El moviment aglutina a moltíssimes persones a Madrid, a Vista Alegre, i genera tanta il·lusió que sembla es convertirà en l’únic partit de l’esquerra que quedarà viu.

Això succeïa mentrestant no tenien càrrecs i la realitat, crua i dura, en moltes ocasions, no es revelava com a colpidora. Quan va arribar el moment de seleccionar els o les millors per a les seves candidatures els ciments de les seves estructures de base van començar a trontollar i les divisions i desercions s’anaven  acumulant, tant que de la fotografia inicial de lideratge ja només queda un, tots els altres o no hi són o se´ls ha esborrat d’aquest lideratge.

Llavors arriba el moment en que molts descobreixen que tocar el cel era una tasca ben difícil i que el fet de que “el macho alfa” no deixi titella amb cap desestabilitza l’organització més del que seria desitjable.

La organització no acaba de tocar el cel perquè estava molt més lluny del que pensaven, però, de retruc, el mal que pot fer a l’esquerra en general encara no sóm capaços d’esbrinar-lo. De tots els que van marxar de les fileres de votants o militants dels socialistes molts no retornaran, però es possible que tampoc acabin ni votant ni militant a les files d’una il·lusió que es va topar amb la crua realitat: repartir llocs de representació i governar no és tan senzill com semblava des de les places del 15 M.

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari