Les Kellys

Van vestides de verd. Es concentren a les places per reivindicar un canvi en la legislatura laboral. Són les Kellys, un acrònim de l’expressió «les que netegen». Van néixer com a associació a Canàries i es van expandir com una taca d’oli, després que ni CCOO ni UGT els donés una solució. S’han reunit amb Rajoy i amb els presidents autonòmics. Són més de 400.000 associades a tota Espanya.

La proposta de reforma està en fase de debat dos anys després que PSOE registrés la petició. Si s’aprova, es podrien igualar les condicions laborals entre contractades i subcontractades, una diferència de sou que pot arribar al 40%. Les Kellys esperen canvis legislatius de la reforma laboral del PP, mentre continuen denunciant abusos que han propiciat malalties professionals no reconegudes. Les Kellys denuncien que, pràcticament la totalitat per resistir les dures condicions laborals, han de prendre medicaments per a l’ansietat i per poder resistir la càrrega de feina.  

Per guanyar un sou de 900 euros, han de superar les 400 habitacions al mes, a menys de dos euros per habitació. Alguns empresaris han reconegut que la professió exigeix unes dures condicions físiques i potser s’hauria d’anticipar l’edat de jubilació als 60, demanda que també proposen les Kellys.

No són només la neteja de les habitacions dels hotels, és tot el sector de la neteja. Us heu parat a pensar que sense aquesta feina, sense la neteja, el país s’aturaria? Es mereixen tot el nostre suport i alguna cosa més: unes condicions laborals justes. Ho esperen. Ho esperem.          

Maite Moreno
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari