El fons i la forma

Durant les festes de Nadal vaig anar amb una bona amiga a comprar a un outlet del Baix Llobregat. Vàrem entrar en diferents botigues i en una, em va cridar l’atenció una dependenta amb hiyab. Potser vosaltres n’heu vist moltes de dependentes amb mocador, jo amb mocador, les veig majoritàriament al sector de la neteja pels carrers. Vaig demanar-li si treballava a la botiga i vaig mostrar la meva sorpresa. Ella em va contestar que «els temps han canviat». Tant de bo, vaig pensar.

Dies després, la premsa em va confirmar que els temps no han canviat tant com desitjaríem. L’any 2015 un informe de l’OMS alertava sobre l’abús del consum excessiu de la carn vermella. Espanya és un dels països que més consumeix. L’estiu de 2021 surt el tema a la palestra de la mà del ministre de consum Alberto Garzon. La polèmica es va saldar amb la resposta del president del govern amb el chuleton infal·lible. I fa pocs dies ha reaparegut una segona onada de declaracions que ha tornat a embolicar l’ambient. Ha implicat a tothom i ha provocat un totum revolutum. Tots contra tots serveix per als interessos dels diferents actors i des dels diferents mitjans de comunicació es van contestant sense cercar solucions assenyades.   

Tothom coneix la importància del que diem (el fons), però la forma és tant o més necessària. No han canviat gaire les coses!

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari