EL MUSEU DE LA IMMIGRACIÓ

Dissabte 3 de juliol, el club Còrtum va organitzar una sortida al museu de la història de la immigració (MihC) situat a Sant Adrià del Besos en un indret  amb record indià (Can Serra). El museu es va inaugurar l’any 2004, té un reduït nombre de treballadors i unes immenses ganes de transmetre la història dels barris propers i una gegantina vocació pedagògica. I com la majoria de museus està organitzat entre exposicions permanents, temporals. L’espai migrant amb un gran nombre d’activitats per als centres de primària i secundària.

A l’arribada del museu t’espera la reproducció d’una estació amb un vagó que tothom n’ha sentit parlar, el famós Sevillano (2006). El vagó, original, va arribar fet caldo i gràcies a la col·laboració dels amics del ferrocarril van aconseguir les peces per a la reconstrucció i la decoració va anar a càrrec del Casals dels Infants del Raval. Les reproduccions de maletes i altres estris recuperats d’aquí i d’allà.  El viatge era tota una odissea de més d’un dia, on es compartia tot. Molta gent baixava abans de Barcelona Termino per no topar-se amb la policia franquista. Tot el grup havia sentit parlar del Sevillano. Algú va comentar la paraula xarnegos i tots opinarem des del record indirecte o des de l’experiència. La interessant xerrada va durar una hora entre històries entranyables i anècdotes familiars. El debat sobre els xarnegos va continuar amb el grup que vam anar a dinar plegats. Una manera distesa d’acomiadar-nos o de començar les vacances.

Al setembre, si les autoritats pandèmiques ho permeten, podríem anar a visitar el Refugi antiaeri que gestiona el museu. Les sortides han estat una bona iniciativa i una manera d’acomiadar aquests mesos atípics. Fins setembre. Bon estiu a tothom, una mica de paciència i bondat.   

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari