De Sant Boi al món

Aquest any, el 8 de març s’ha celebrat de diverses maneres i amb diverses iniciatives a part de les clàssiques activitats de cada any. Els ajuntaments programen activitats durant setmanes i enguany, l’ajuntament de Sant Boi ha proposat a la ciutadania tres campanyes a les xarxes socials: #VisivilitzemLaCura, una campanya que explica la situació del treball de cura de les persones i l’evolució amb el confinament. En aquesta campanya s’han utilitzat per il·lustrar el tema i moltes imatges i vídeos.  #Noetquedisenrere per conscienciar sobre la bretxa digital de gènere i fomentar la igualtat d’oportunitats per canviar la realitat. #LaMevaReferent una campanya on tothom explica la seva dona referent. Totes tres campanyes tenen una resposta molt activa. Les campanyes van començar al febrer i continuaran més enllà del 8M. Han participat dones i homes. S’han fet molts comentaris. Cadascú explica les raons de per què han estat referents en les seves vides. La majoria eren dones de la família: l’àvia, la tieta, la mare i totes han tingut paraules de reconeixement i agraïment. Han destacat la dedicació en moments difícils… D’altres han referenciat a feministes reconegudes. Totes ens hem enriquit amb el coneixement de dones de la localitat i de dones referents del feminisme històric. L’alumnat de l’ESO ha seguit la campanya amb esplèndids comentaris. Un altre apartat ha estat les dones de diferents professions com han estat Enginyers Industrials de Catalunya compromeses en promoure la visibilitat de les dones. O el sector sanitari amb el reconeixement de la tasca i dedicació de les dones en sector sanitari…

S’ha implicat als mercats que reparteixen unes bosses amb l’eslògan de les campanyes  que a la primavera podrem lluir amb orgull. Buscava informació de la campanya a les xarxes i no troba res. Després vaig saber que era una campanya de Sant Bo. I de dues localitats més amb noms similars a la meva referent que són: la Torre de Claramunt i a Montràs. Qui sap on arribarem l’any vinent!  Visibilitzem-nos!

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari