De super guai a…..

Oriol Mitjà irrompé als mitjans quan el president Torra el proposà com assessor del Govern i com a responsable d’un assaig clínic que havia de trobar un tractament per a la Covid. No va acceptar l’oferta del president per discrepàncies entre els socis de govern i va continuar amb l’assaig amb hidroxicloroquina que no ha donat els resultats desitjats. 

Des dels primers mesos de confinament fins ara podem afirmar que ha estat un metge polèmic per les seves opinions i propostes. Al principi, Mitjà declarava com altres experts que la Covid era com una grip. Després va proposar una mena de carnet d’immunitat. En el moment del desconfinament va proposar una sortida escalonada, però tots sabem com va anar. El van criticar per sortir molt als mitjans i ell criticà a Fernando Simón: «no dóna la talla», no és un bon gestor, potser envejava el sentit de l’humor de Simón? I va continuar amb les crítiques al Govern català pel tema de la manca de proves i dels rastreigs i s’ha manifestat poc amant de les restriccions de moviment.

Fa pocs dies, va criticar la responsable de sanitat: «a la consellera Vergès li falten coneixements en salut pública i la humilitat per escoltar els experts».  Ha criticat l’actuació del Govern a les residències de gent gran, acusant-los pràctiques conservadores que han provocat moltes morts que es podien haver evitat dedicant més recursos. Alba Verges no ha contestat i el conseller Chakir El Homrani està desaparegut o el tenen amagat?

I mentrestant, la malaltia va fent estralls, els responsables i experts es llencen els trastos pel cap, manquen recursos econòmics per salvar vides i la ciutadania s’ho mira amb estupor. Amb tot aquest panorama arribarem a la tercera onada? 

Maite Moreno

Escriptora

@maite_mmorenoc 

Deixa un comentari