El Triangle: «La igualtat salarial és el problema que més afecta les dones» Entrevista a Maite Moreno

El 2017 hi va haver un canvi de paradigma, un punt d’inflexió. Durant molt temps, el moviment feminista era una cosa que teníem aquí. Se celebrava el 8 de març, però li faltava consistència. Amb la denúncia que comença a Hollywood, les dones es plantegen moltíssimes coses. Recordo que, fa uns quaranta anys, les dones del PSUC, que llavors era el partit majoritari a l’esquerra, deien, fent-se ressò dels seus companys, que primer havíem d’enderrocar la Dictadura i després ja vindrien les reivindicacions feministes. Cosa que recorda allò del 36, que primer guanyarem la guerra i després ja farem la revolució. Els fets ens han demostrat que, per contra, hi ha coses que es poden fer simultàniament. De fet, jo sempre havia pensat que el moviment del 8 de març era burgès, perquè les reivindicacions laborals no hi eren presents. 

Deixa un comentari