JOAN PERA I L’ART DE FER COMÈDIA

“El teatre és poesia que surt del llibre per fer-se humana”, diu Garcia Lorca.
En aquest Kwel, m’agradaria parlar de teatre, i no és per menys. Barcelona, així com tot el conjunt del país, gaudeix d’un dels millors moments gràcies a la qualitat dels seus espectacles.

Aquesta setmana, s’han celebrat els 35.000 espectadors de Júnior, i ja s’ha convertit en un èxit de la cartellera barcelonina. I no és casualitat, ja que parlar de Joan Pera és parlar d’un gènere teatral en si mateix. Després d’una gran popularitat amb El pare de la núvia i Màster Xof, ara ens trobem amb un actor que a pesar de tants anys, encara continua evolucionant i sorprenent. Que fàcil seria quedar-se en la zona de confort… però no! Joan Pera s’ha convertit en una llegenda de la interpretació que, en aquesta ocasió, es posa en la pell d’un expresident, el Molt Honorable Senyor Magí Folgueroles, que acaba de fer vuitanta anys i se sent jove d’esperit. Per aquest motiu, proposa fer un tracte amb la mort: podrà estar en el cos d’un jove durant sis mesos. El cos d’un youtuber i hip-hopero que, a més, resulta que és la parella de la filla d’en Folgueroles.

Sota aquesta premissa, ens trobem davant d’una comèdia d’un humor blanc, lluny de qualsevol susceptibilitat; un espectacle perfecte per anar amb família. Així, doncs, aquesta obra, a mesura que els minuts passen, es va transformant en un seguit de situacions divertides que faran les delícies de qualsevol espectador.

A part del gran treball que han fet Joel Joan i Hèctor Claramunt donant vida als seus personatges, s’ha de destacar l’ambiciosa (però encertada) proposta escenogràfica de Pep Oliver, i el vestuari dissenyat per la Nídia Tusal. A més, Joan Pera no està sol a l’escenari; el repartiment està encapçalat pel mataroní conjuntament amb actors de gran trajectòria com són Fina Rius, Paula Vives, Oriol Casals, Francesc Cuéllar, Marta Codina i Clara Giralt.

En definitiva, Júnior acaba el 7 de maig i és una obra que qualsevol amant de Joan Pera ha d’anar a veure. Les rialles estan assegurades!

Albert Salmerón Cojo

Gestor Cultural

@AlbertSalme

Deixa un comentari