Quan el què diran pot ser més important que el com ho faran

El proppassat dimarts es va produir el primer Consell de Ministres del nou govern de coalició, es a dir, fa només dos dies. La quantitat de amenaces, insults, valoracions negatives que ha rebut, molt abans d’estar constituït, és proporcional a la immensa novetat en la democràcia espanyola inaugurada al 1977. Diríem que alguns s’han sobrepassat, evidentment tota la dreta i extrema dreta, que acaben de descobrir, escandalitzats, els governs de coalició, quant a Europa dels vint-i-vuit països de la Unió Europea, dinou estan formats per governs de coalició.

Gran escàndol van produir les paraules de la diputada Bassa quan va afirmar que a ella la governabilitat d’Espanya l’importava un comí, contradient de manera fefaent al seu grup al que sembla sí l’importava, donat que amb la seva abstenció es va produir l’elecció del President Sánchez. Magnificar les paraules de la diputada per dir poc menys que l’abstenció dels diputats d’aquest grup era tant com haver comprat els vots a canvi de la destrucció Espanya.

I si les paraules desafortunades han sigut nombroses, poc menys els endevins de futur i els que intenten desacreditar-ho fent valer la poca o molta importància de una de les parts de l’acord. Com deia el periodista Enric Juliana en una de les seves encertades piulades: “els comunistes controlaran el nou govern/els comunistes no pinten res al nou govern. Les dues coses a la vegada no poden ser excepte a la dimensió quàntica del comentarisme espanyol.

El dimarts Pedro Sánchez, a qui tothom li reconeix la capacitat de ser enterrat i ressuscitar (de moment), va dir en varies ocasions: tenim mil quatre-cents seixanta dies per fer-ho. Clar i català: pensa que el seu govern durarà quatre anys. I tornant a una altra de les piulades de Juliana: “Creix la sensació de que aquest no serà un govern dèbil”.

Maten-los, políticament parlant, quan el que facin ho facin malament, quan els fets negatius donin la raó a les suposicions, mentrestant, si diuen que diguin, cavalcant estaran.

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari