Un record per a…

Fa molts anys, massa anys per circumstàncies que ara no us explicaré. Una amiga, la Begonya i jo ens vam quedar soles el dia de Nadal. Ella per obligació i jo per solidaritat. La resta del grup de casa eren amb la família. Teníem el dinar fet i molt de temps per inventar alguna bretolada per passar l’estona. Aproximadament a dos quarts de dues després de valorar diverses opcions ens vam inclinar per fer trucades a l’atzar recordant la gana que passaven a Biafra. Encara recordo les respostes: ‹cooomm› i penjàvem. Ho vam repetir una quinzena de vegades fins que la gana va trucar a l’estómac.  

Avui no podríem fer-ho. Les telefòniques ens ha pispat l’anonimat, però he pensat una altra manera de tornar-hi i mentre mengem la carn d’olla, el pollastre, els llagostins o el que sigui que dinem penseu en:

La precària situació que viu la Renda Garantia de Ciutadania per falta de compromís polític amb els més desprotegits.

En les 95 dones assassinades per la violència masclista en 2019 i els fills que han quedat orfes.

En el genocidi de la població Rohingya desposseïts de tots els drets, amb milers d’assassinats i exiliats a la veïna població de Bangla Desh.

A les combatents kurdes de la regió nord de Síria, Rojavaya, que han lluitat contra ISIS i han creat un espai autònom i democràtic.  

I en qui vulgueu més.

Bon Nadal! 


Maite Moreno
Escriptora

@maite_mmorenoc 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari