Qué dolent és no tenir mirall

Escriu David Fernàndez al diari Ara que els mals que ens asatgen provenen del capitalisme. Afegeix que l’empobriment que estem patint es deu a aquest fenomen de tu tens, jo compro, tu vens, jo pago, com si fos un mal que has hagi caigut del cel.

També ens diu “El món no deu haver canviat tant, i la cita escollida de sant Agustí pot operar ja com a divisa, pregària o consigna: “Si dels governs en traiem l’acció de la justícia, ¿en què es converteixen sinó en un banda de criminals a gran escala? I aquestes bandes ¿què són sinó regnes en petit? Són un grup d’homes, es regeixen per un cap, es comprometen en pacte mutu i reparteixen el botí segons la seva llei”.

Fantàstica la cita de Sant Agustí.

Jo pregunto: tot i la veritat de la cita, qui aguanta el desgovern de’n Torra? Qui en favor de l’independentisme s’oblida de tot allò que en Fernàndez anomena al seu article, i cito “Nou anys de retallades draconianes han buidat els pressupostos de les entitats locals, les que presten els serveis socials bàsics, com l’atenció als nens maltractats o als avis que viuen sols. Moltes biblioteques han tancat i moltes escoles han reduït la setmana a quatre dies i mig de classes. Els metges rurals estan desapareixent, els subsidis a persones amb discapacitat estan sota mínims i cada dia hi ha més persones sense llar”. 

Com és que la mitjana de despesa en sanitat a les comunitats autònomes es de mes del 6% i a Catalunya a dures penes es del 3%? És la culpa del capitalisme o del desgovern? Com és que la despesa en Educació a Catalunya és la quarta per la cua de totes les comunitats? Ja, ja, ja sabem, el capitalisme salvatge i Madrid ens roba.

Què dir de l’afirmació d’en Torra de que el retard en l’aplicació de les mesures socials es deu a que dediquen tot el temps als presos: “Hem de disposar del nostre temps pels companys en presó”.

Sr. Fernández “Consejos vendo que para mí no tengo”. Vostè i els seus companys de la CUP donen suport a aquest govern inoperant i inútil. Per auè no fan una ullada a casa seva abans de buscar les culpes al capitalisme, que és clar, alguna culpa en deu tenir també, sobretot quan ens governen persones de dretes i que no governen.

Què dolent és no tenir mirall!!!

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

One thought on “Qué dolent és no tenir mirall

  1. Tothom ha de fer la seva feina, els metges , els professors, el treballadors dr les fàbriques. Perquè el president Torra no fa la seva feina, que és governar i millorar les condicions de vida dels ciutadans de Catalunya .

    Necessitem un GOVERN de veritat !!!!.

Deixa un comentari