Apreteu, apreteu

Les mobilitzacions que estant tenint lloc a Barcelona són, en essència pacífiques, tot i que la nit del dimarts a dimecres semblés que estàvem a la setmana tràgica. Ara bé, quan per escombrar cap a casa, per dir-ho d’una manera poc literària, necessites tallar trens i aeroports, impedint que la gent es desplaci lliurement,  i no solament convencent amb els arguments, segur que una part de raó has perdut, o, si més no, no has convençut.

És cert que quan hi ha una protesta (manifestació, vaga), sempre n’hi han piquets. Els piquets no m’han agradat mai. Entenent les raons dels que els formen, no és una forma de convèncer que m’hagi fet el pes mai.

Si “tsunami democràtic”, aquesta organització sobre la que recauen sospites por clares, el que volia és que les mirades del món es giressin cap a Catalunya ho han aconseguit, però que això hagi estat un fet de sumar consciències em sembla que no.

Demà es prepara la concentració de les columnes de persones pro independència a Barcelona, i estic convençuda que serà un èxit. També espero que es faci de forma pacífica. Els que no anirem respectem, en majoria, les seves raons, per tant, demanem que també es respecti el nostre dret a pensar d’una altra manera.

El diàleg és la única solució a aquesta esbojarrada situació.

Un President de la Generalitat no hauria d’haver dit mai: amics dels CDR que apreteu i feu be d’apretar” perquè és una incitació a la violència. Amb això no dic que Torra vulgui incitar a la violència, però tampoc s’ha esmerçat gaire en parar-la.

D’altra banda, els que demanen el 155 o un estat d’excepció, sense tenir base per demanr-lo, també fan el seu joc.

De moment, amb molts esforços, els cossos policials controlen la situació, no cal exagerar per tenir la raó.

Seny, aquesta paraula tant nostra, un sac ple de seny, faria falta a casa de molts.

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari