Eleccions d’un Estat opressor

És de tot punt de vista democràtic que els grups de persones al voltant d’una idea que no es sentin ben representades intentin crear una formació política. També és absolutament democràtic que formacions que només concorren a les seves demarcacions territorials ho facin optant a estar representats a l’Estat.

El que sorprèn, i molt, és que una formació, auto denominada anticapitalista, es presenti a unes eleccions d’un Estat que aquest partit considera opressor i a més a més fraudulent. I si és així què pretenen presentant-se a aquestes eleccions, de per se fraudulentes, segons la definició d’aquesta formació? Volen contribuir al frau? Llavors es converteixen en fraudulents ells també?

La CUP, que es presenta per primera vegada a unes eleccions generals, argumenta que han donat un pas endavant “per l’amnistia, l’autodeterminació i el reconeixement de tots els drets”. Adverteixen que no venen a garantir cap governabilitat, aclariment bastant innecessari, creiem, sinó que el que volen és  “impugnar la repressió i la falta de democràcia” i perquè “deixin en pau a totes les que pateixen la cara més amarga de l’Estat espanyol”.

Els arguments són d’escàs pes des del punt de vista del que parla, reiterem, d’un estat fraudulent, però es veu que han arribat al convenciment que aquesta és una nova manera de lluita per les seves creences i llibertats particulars.

No ha faltat qui ha dit: tot per la pasta. Nosaltres no volem ser tan malpensats i en realitat el que creiem es que els cupaires han iniciat una creuada de neteja i esplendor de la fins ara anomenada Espanya que ens portarà a la felicitat eterna.

I jo amb aquests cabells!

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari