El geni independentista i la llàntia

El passat 15 de juny va ser la data en què Ada Colau va ser reelegida alcaldessa de Barcelona i davant aquesta efemèride els ciutadans de la República Catalana van mostrar la seva pitjor cara a la Plaça de Sant Jaume de la ciutat comtal. Era l’escenificació al carrer dels fatídics plens dels dies 6 i 7 de setembre de 2017: ells havien decidit que l’alcalde havia de ser el republicà Ernest Maragall i com que la seva decisió xocava amb els fets que s’estaven produint al Saló de Cent del consistori barceloní, van optar per boicotejar al màxim l’acte. El geni impositiu i poc democràtic del moviment independentista va sortir de la llàntia a ulls de tothom.

Va sortir de la llàntia aquell dia o feia temps que el geni independentista estava a l’exterior de forma més invisible? Recordo haver-lo vist de forma tan visible com aquella jornada els dies 6 i 7 de setembre de 2017 i el 27 d’octubre d’aquell mateix any. Des d’aleshores no ha tornat a entrar mai més a la llàntia. El darrer acte en què el vaig veure, a través de vídeos, tot sigui dit, va ser el passat 6 de setembre al pregó de la Festa Major de Sabadell.

El geni independentista, personificat per l’ANC, Òmnium Cultural i els CDR, va boicotejar el pregó dut a terme per la cantant d’òpera Mirna Lacambra i va insultar i cridar l’actual alcaldessa de la ciutat, la socialista Marta Farrés. Aquesta posada en escena dels ciutadans de la República Catalana congregats a la Plaça de Sant Roc el vespre del pregó demostra que l’independentisme no accepta els resultats a les urnes: Marta Farrés va ser la candidata de la llista més votada amb 10 regidors i més de 28.000 vots. Davant això, una part dels independentistes apel·len al poder del geni: insults, crits, agressivitat en les formes… És la constatació que el geni independentista busca minimitzar els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores no independentistes i que no puguin participar en actes institucionals de forma convencional. Partint de la base que al geni no li agrada la pluralitat política i social que hi ha a Catalunya, és i serà necessari treballar contra la uniformització i a favor de la convivència al nostre país. Ah, i respectant els resultats electorals de tots els comicis… també el de les darreres eleccions municipals a Sabadell.

Marcel Vidal
Periodista en construcció
@marcel30111998 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari