Al setembre tornarem a parlar

Aquests dies estic una mica sorpresa per tres fets: el judici de la menor de Manresa, la manca de tuits de les xarxes i la poca divulgació de les concentracions. El judici de la menor encara continua i la sentencia no sortirà fins al mes de setembre. El dia que declarava la menor va haver-hi diverses concentracions durant tot el dia: davant de l’Audiència ―per cert la mateixa sala que fa poc va jutjar una altra violació en grup d’una menor del Carmel―, a la seva ciutat i a les places amb més o menys èxit. La diferència de participació amb el cas dels Santfermins és notable. En el cas de Manresa ha estat molt més discret. La diferència pot ser la manca de sentència o es tracta d’una altra cosa?   

A vegades, la menor havia expressat que tenia por que no la creguessin i penso que potser s’ha trobat poc acompanyada. Jo, particularment, he trobat a faltar la sororitat entre les dones i alguns tuits entranyables de germanor que es van escriure per a la noia dels Santfermins.

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, que agrupa a més de cent associacions de dones, va convocar a la tarda davant de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest unitari. A l’acte s’hi van sumar la Federació de Municipis. En el cas de la meva ciutat, a les sis de la tarda amb una participació de dues-centes persones.

Les institucions pengen la informació al web. Les associacions ho fan per altres canals. Tenim molta informació i poc temps per llegir-la i el resultat és poca participació per desconeixement.     

  


Maite Moreno
Escriptora

@maite_mmorenoc 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

  

Deixa un comentari