Que governi la llista més votada?

“Han de deixar que governi la llista més votada”

Quantes vegades no ho estem sentint aquests dies de veu d’aquells que, si poden, no deixen que governi la llista més votada, si aquest és el seu interès particular; però demanen que sigui així si els convé.

Ho hem sentit d’Ernest Maragall, d’ERC, en relació a l’alcaldia de Barcelona, però ERC governa a la Generalitat de Catalunya amb JxC quan la llista més votada a les darreres autonòmiques va ser la de C’s.

Ho hem sentit a Albert Ribera en relació a Navarra, però ell ja ha dit que no facilitarà la investidura de Pedro Sánchez al Govern d’Espanya, tot i ser la llista més votada.

Si una cosa ens diuen els resultats electorals és que les majories absolutes actualment ja són minoritàries, per tant sí o sí cal arribar a acords de govern. Els partits amb major representació intenten fer aquests acords de govern, o d’investidura, quadrant les aritmètiques parlamentàries. Per tant, passades les eleccions toca viure de ple en l’etapa del diàleg, la negociació i el pacte. Però sobretot, sobretot, hem de tenir present, tots i totes, i els caps de llista més que ningú, que ja s’ha acabat la campanya electoral i per tant els i les ciutadanes han parlat i han dit en qui dipositen la seva confiança a cada institució. Es tracta de llegir aquesta voluntat popular i conformar governs que governin per a tothom amb la màxima celeritat possible. Tan costa d’entendre?

Em pregunto per què són tan incongruents, alguns. Se’n riuen de nosaltres?

Només espero que l’intent bord de manipulació els surti car als qui propugnen un dia una cosa i l’endemà en fan una altra.

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari