Trencant barreres

A una setmana de les eleccions generals del 28A, el programa electoral més buscat a Google era el de Vox, segona les estadístiques del mateix buscador. Desafortunadament no ens sorprèn aquesta dada, el partit “d’extrema necessitat” resulta quelcom provocatiu, diferent i a vegades, un xic esperpèntic amb la qual cosa atrau la curiositat d’alguns votants.

Ara mateix està fent molt rebombori i sembla difícil d’aturarperò permeteu-me que hi posi un contrapunt. Fa temps que hi ha molts col·lectius, associacions, grups civils organitzats que estan lluitant per aconseguir el reconeixement que es mereixen dins de la societat i tota aquesta feina no la pot esborrar cap partit ni líder l’extrema dreta. Sense anar més lluny, aquest mateix any s’ha escrit com a mínim dues pàgines a la història d’aquest país.

Agustin Ndour, un treballador de Càrites a Granada, d’origen senegalès i que va viure en situació irregular durant alguns anys, ha estat el primer candidat d’origen africà a la presidència d’aquest país. Ndour encapçala a la formació política Por un Mundo Más Justo (M+J). Aquest és un fet molt rellevant, ha creat un precendent per les actuals i futures generacions, ha obert una escletxa i assolit una meta per fer veure a la societat que una altra fórmula és possible.

Seguim. A Castelló de Farfanya, Omar Noumri, un jove noguerès d’origen algerià, serà alcalde del poble, convertint-se així en el primer alcalde a Catalunya i a tot l’estat (exceptuant Melilla) d’origen musulmà. S’ha convertit en un referent per a moltes d’aquelles persones que creuen que la seva veu i vot no compten. Noumri és un dels 270 candidats d’ERC d’orígens culturals molt diversos als qui es podia votar a 170 municipis diferents.

Alguns altres perfils polítics semblants que ens van sonant son Rira Bosaho, Yeison García, Marius Makon o Jordi Magrinyà i tots ells son el reflex d’una societat que aspira a madurar, a canviar les idees i prejudicis que li impedeixen evolucionar per poder formar un país modern i realment globalitzat. En definitiva, fa moltíssim temps que s’estan teixint xarxes interculturals que no seran gens fàcils d’ensorrar i molt menys amb discursos de pacotilla basats en l’odi i mancats de dades contrastables.

Beatrice Doudu
Periodista
@BeatriceDuodu 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari