Alcem la veu, abans que sigui tard

Per què any rere any incrementen les agressions homofòbiques després de més de cinc anys d’aprovació de la llei 11/2014?

Segons l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), l’any 2019 porten un 30% d’incidències més  que durant l’any anterior. A finals de gener, l’associació LGTBI de Barcelona, uns dies després de la inauguració de la seu, va ser atacada, la investigació s’ha arxivat sense trobar als culpables. 

Aquest cap de setmana, una parella de joves han estat agredits per un grup de nois amb la cara tapada. La majoria d’agressions es produeixen en l’àmbit de l’oci nocturn i representen un 51% en totes les formes, seguides de les agressions a internet i les xarxes socials. Barcelona és la província que més casos registra. Altres espais són: al metro de Barcelona, agressió verbal a dues dones lesbianes, a l’autobús, a la platja de la Barceloneta… Acomiadament improcedent d’un treballador relacionat amb l’orientació efectiva social. Missatges d’un professor a l’alumnat de secundària a Lleida. És un dels casos sancionats en aplicació de la llei. Denegació d’accés a les tècniques de reproducció assistida per part d’una mútua privada són una mostra de casos…

En dos anys, la Generalitat ha interposat només un parell de sancions. La sensació de les persones LGTBI és de completa impunitat cap als agressors. Amb l’aprovació de les lleis no hi ha prou, les dones ho sabem molt bé.  

Crec que la impunitat de les agressions anima els agressors. L’auge de l’extrema dreta els ha donat seguretat… La societat ha d’enviar un clar missatge contra la discriminació de la raó que sigui abans que vinguin a buscar-nos a tots i no quedi ningú per defensar una societat plural i diversa.

      


Maite Moreno
Escriptora

@maite_mmorenoc 

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

   

Deixa un comentari