Europa importa, i molt

Que la Unió Europea és important ho sabem els que sempre hem cregut en ella, i no tant alguns que, fins i tot, en determinats moments, van sostenir que sortint-se era més beneficiós que perniciós. Tot i així, sembla que ens queda com una mica lluny i només ens recordem de la seva existència quan alguna decisió no ens acaba d’agradar.

Ah, però ha calgut que es reunissin a Milà alguns líders de l’extrema dreta perquè ens assabentesim del perill que suposa no parar atenció a qui agafarà a les seves mans les decisions d’una Europa diversa i cada vegada més impregnada de idees ultradretanes.

Matteo Salvini s´ha convertit, el proppassat diumenge, a Milà, centre del naixement de la Lliga Nord i ciutat a la que ell va començar la seva carrera política com a regidor, en el nou líder de aquesta ideologia que ens envaeix també a casa nostra. L’italià, rodejat d’ una dotzena de partits de la seva corda, ha cridat i ha sentit cridar, com no podia ser d’altra manera, amb fúria, contra els immigrants, l’islam i els tecnòcrates de Brusel·les.

Salvini es va permetre afirmar a l’acte: “Això no és extrema dreta. Això és política de sentit comú. Els extremistes són els que dirigeixen Europa des de fa 20 anys en nom de la pobresa i la precarietat” i va afegir que es disposaven  a reptar a Europa, es a dir, a tothom, perquè què és Europa per aquesta gent? El lloc on es permeten llibertats i lleis que protegeixen la igualtat de la ciutadania? El lloc on no importa el teu origen o el teu país de naixement? O el lloc on cal posar “remei” a tot això?

Europa importa, i molt, molt més del que ens pot semblar a primera vista. Què no ens la facin malbé!

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari