Necessitem un mur de contenció

Hem tardat tan poc en normalitzar la seva presència, que no sé si li estem donant la transcendència que realment té, tampoc si som conscients de la involució que veritablement representa.

Vox ja governa a Andalusia, ja ha demanat dades dels treballadors i treballadores en l’àmbit de la violència masclista amb l’excusa de saber si estan o no colegiats. La Junta d’Andalusia els ha facilitat les dades, però no els noms de les persones, en pro de la Llei de Protecció de Dades; si bé la primera petició era aquesta, noms i cognoms, per fer una purga ideològica. No contents amb la informació rebuda, els de la ultradreta n’han demanat més.

Per si fos poc, la política sobre violència de gènere a la Junta està en mans de Ciudadanos, un partit que aquesta setmana ha estat notícia quan s’ha sabut que la seva número 5 per l’Ajuntament de Sevilla, Inmaculada Ocaña, va crear el 2011 una associació contra la llei de violència de gènere amb el suport del jutge Serrano, portaveu de Vox a Andalusia.

Portem 19 dones assassinades a Espanya en el que va d’any per violència masclista. contínuament sentim casos d’agressions a dones. I en el primer govern on la ultradreta té poder ens estan posan en qüestió les passes que hem donat amb prou feines i treballs per acabar amb aquesta xacra. Passes encara insuficients però que ara haurem de tornar a defensar amb ungles i dents.

I aquesta gent, els de la ultradreta i la dreta, són ara també al Congrés espanyol, amb menys força del que volien, cert, però hi són. I pretenen tenir poder també en ajuntaments i comunitats autònomes. La involució ha arribat a casa nostra. En som conscients del que això significa? Perquè ja no n’hi ha prou amb demanar un cordó sanitari, ens cal un veritable mur de contenció.

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari