Converses telefòniques

Es tracta d’un assumpte recorrent, ho sé, però no puc evitar sentir-me desprotegida davant del meu mòbil. Sembla que el nostre telèfon ens coneix més que nosaltres mateixos, una altra cosa és quina faceta coneix amb més profunditat. La bona, la dolenta, la gamberra, la seria, la professional, la d’amiga, la d’amant, la de cuinera…o totes a l’hora. Perquè les màquines tenen molta més capacitat que nosaltres per analitzar-nos i disseccionar

No fa gaires dies estava en una reunió en la que es va parlar d’un espai per fer una trobada d’amigues i amics. Es buscava un hotel als afores, en un lloc de platja i proper a la ciutat de tots els que estaven interessats en apuntar-se a la reunió. Van sortir uns quants noms i propostes, totes a localitats amb mar. Unes poques hores després, quan consultava una web d’un diari, des del telèfon, em va saltar un anunci d’un dels hotels que s’havien mencionat a la conversa. Molta casualitat, oi?

Experts en noves tecnologies, cookies i altres que desconec, segur que em dirien que és molt normal que això passi. A mi no m’ho sembla. De fet, des de llavors estic com emboirada amb el telèfon i el miro malament. No me’n fio ni gens ni mica.

I què fan amb tota la informació que acumulen de tots nosaltres? Dels milions i milions de persones que tenen un, o dos, o tres mòbils. No em vull donar importància, soc una  més de les moltes que estan emmagatzemades en un disc duríssim a l’espera que les alarmes del gestor de dades d’una empresa en concret saltin perquè a l’hora del te amb la meva mare he parlat d’una nova marca de calces que queden molt bé a partir de determinada edat. Llavors, cada anunci que surti quan consulti una web d’un diari serà de les calces en qüestió?

A partir d’ara, m’esmerçaré en trobar coses interessants per parlar amb tothom, no fos cas que…

Mercè Beltran

Periodistan

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org

Deixa un comentari