Un matalàs i altres foteses

Quin enrenou! El matalàs ha donat per dir del President de govern de tot: frívol, egòlatra, superb, vanitós, etc. El matalàs o tot el llibre en sí mateix. Poc importa que a continuació digués que la primera mesura com a President va ser rebre a Espanya al vaixell Aquarius amb més de 600 persones que tenien la seva vida en perill.

Nosaltres li trobem una virtualitat al document: posa en coneixement del públic que vulgui llegir el llibre com és el personatge (vanitós o no, va bé saber-ho). Pel que porto llegit fins ara intenta analitzar quines eren les circumstancies en que es trobava el partit socialista abans de la seva arribada i com va anar prenent decisions des del seu lloc de Secretari General fins a arribar a la Presidència.

És clar que el llibre no és un tractat de filosofia ni un llibre doctrinari sinó una visió personal de les circumstàncies polítiques en que ens trobàvem al 2014 i com hem anant evolucionant fins ara.

“Ni quito ni pongo rey” ni tampoc diem que aneu corrent a comprar el llibre, però és ben cert que alguna cosa deu d’aportar als analistes i als interessats per la qüestió pública, conèixer les impressions del que encara avui és President del govern d’Espanya i que ha aconseguit portar al seu partit a primera línea en intenció de vot (un altre cosa és que el partit acabi o no governant després de les properes eleccions) després de que molts auguressin la mort i desaparició a l’estil del PASOK grec.

Matalassos i foteses apart, incloses les vanitats, alguna cosa aporta. Us ho recomanem.

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari