Matalàs

No he llegit el llibre de Pedro Sánchez, tampoc l’he comprat (encara), però el meu WhatsApp va ple de la foto de la primera pàgina –no sencera- d’un capítol que porta per títol “Mi primera decisión como presidente”. A la foto que corre per la xarxa porta subratllades diferents frases i, entre elles, la que diu que “la primera decisión fue renovar el colchón de la cama de matrimonio y pintar nuestra habitación”.

De sentit comú, oi? Qualsevol que vagi a un pis de lloguer moblat una de les primeres coses que canviarà, si té possibilitats de fer-ho, és la tapa del vàter i l’altra el matalàs on ha de dormir, no fos cas que…  Mai saps qui ha jagut abans que tu al llit. En aquest cas, Sánchez si que sabia qui hi havia dormit.

Al marge de les qüestions higièniques, em pregunto quines conseqüències, físiques i psíquiques, pot tenir no canviar un matalàs utilitzat abans per altres persones, ves a saber qui! Si ha estat un psicòpata, pot ser que t’encomani la seva psicopatia? I si ha estat un tenor? Et sorprendràs un dia cantant a la dutxa millor que Pavarotti o que la Callas? Què et pot passar si qui ha  dormit abans que tu en aquell matalàs és un home que ha estat president del Govern i tu l’acabes de fer fora per una moció de censura? Caurà sobre tu algun tipus de malefici?

Tot i la sinceritat de Sánchez al explicar quina va ser la primera decisió com a president, em sorprèn la frivolitat, sincerament, de plasmar en el llibre del President del Govern, “Manual de Resistencia”, publicat en un moment no precisament calmat de la nostra vida social i política, una anècdota d’aquestes característiques.

Una espera que el president, un cop arribat al poder, s’ocupi de quelcom més que de canviar el matalàs, perquè dono per descomptat que els serveis de protocol o d’intendència de La Moncloa ja ho fan d’ofici. Tal vegada l’error està en donar per suposades masses coses. No sé si Merkel o May van prendre la mateixa decisió en arribar a la presidència del seus respectius països. Potser no han canviat mai de casa, ni de matalàs.

Mercè Beltran

Periodista

n

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org

Deixa un comentari