Mujeres al borde de un ataque de nervios

“Cuando vi a Sánchez como si hubiera ganado al parchís todo rodeado de chicas en el Gobierno…”(…) “Todo el rollo ése de prohibir los piropos… No sé, a mí me agota el tema. Además, vamos a acojonar de tal manera al género masculino que no va a haber forma de ligar…”.

Aquestes perles són de Carmen Maura en una entrevista la setmana passada a El Mundo. Li demanen què pensa de la gran revolució feminista i ella opina que està tot molt descontrolat i les dones ens hauríem de relaxar. No, senyora Maura, no ens hem de relaxar, perquè les desigualtats salarials i laborals o els assassinats masclistes, entre moltes altres qüestions, són reals com la vida mateixa i conformen una realitat que hem de canviar i ràpid abans la situació no s’agreugi amb l’auge de populismes d’extrema dreta que ens volen tornar a amordassar. És cert, com diu, que hem avançat molt, però també ho és que ens queda molt camí per recórrer i que en aquests moments hi ha qui vol posar en qüestió, de nou, alguns dels nostres drets, que ja hem aconseguit. No, no hi ha res de descontrolat en la nostra lluita i reivindicació, no som ni histèriques ni paranoiques, nosaltres no som les protagonistes de Mujeres al borde de un ataque de nervios, nosaltres sabem què fem i on volem anar: cap a un món més just, igualitari i segur, on no cobrem menys pel fet de ser dones, on no ens assassinin pel fet de ser dones.

Mujeres al borde de un ataque de nervios és, segurament, una de les pel·lícules estrella d’Almodóvar, un dels grans clàssics del cinema espanyol dels 80. Una pel·lícula hilarant que no va deixar indiferent a ningú. Com igual d’hilarants han estat aquestes declaracions de Carmen Maura (una de les chicas Almodóvar protagonista de Mujeres al borde de un ataque de nervios). Flac favor ens fa.

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari