Tocats per la gracieta

Un analista de xarxes socials comentava que VOX està tenint molt d’èxit perquè fa gracietes en comptes de parlar de les coses que ens interessen; la sanitat, l’educació, les pensions, res, això no mola. El que mola és veure a un tipus muntat a sobre d’en Franco amb forma de dinosaure, o un altre cavalcant per les immenses planes castellanes a la reconquesta de la Hispania habitada per les hordes esquerranes i separatistes. A més, el paradigma de xarxa social era Instagram, es a dir, la imatge sense més. També parlava el mateix analista de que molts dels seguidors són joves entre 14 i 18 anys.

Tot això succeïa a una tertúlia matutina de televisió i els analistes polítics congregats fins i tot es van atrevir a dir que l’esquerra, si vol triomfar, ha de fer el mateix que VOX, es a dir, fer gracietes a Instagram i que vagin corren pels whatsapp i altres mitjans.

Em nego a creure que el món de la desqualificació sense el més mínim respecte pel contrincant polític, el de la gracieta barata i el de l’acudit masclista i xenòfob vingui a triomfar entre nosaltres.

No vull pensar que el recurs a “Los tercios de Flandes”, la conquesta de Granada, la mort de l’altre, han de ser els paradigmes de la nova societat que estem creant.

Em nego a creure que el seny ha mort, que la democràcia ja no és el que era, que les formes correctes són aigua passada i que l’insult i la gracieta són els triomfadors de la nova manera de fer política.

Potser tots hauríem de cridar més fort que el respecte és un bé necessari a una societat com cal. Fora gracietes!

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari