Bicefàlia governamental

La setmana passada sabíem que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s’ha gastat en aquests primers vuit mesos de Govern 120.000€ de les arques públiques en viatges a l’estranger (sobretot a Waterloo i Ginebra). La quantitat és 14 vegades més del que es va gastar el seu predecessor, Carles Puigdemont, durant el seu mandat.

Sembla ser que el motiu són els sovintejats viatges per a despatxar amb l’expresident Puigdemont a Waterloo, però també a veure altres dirigents a l’estranger, com Marta Rovira, Anna Gabriel o Clara Ponsatí.

120.000€. Sabeu que el pressupost per a lluitar contra la violència de gènere en tot l’Estat serà per al 2019 de 220.000€? I Torra s’ha gastat en vuit mesos 120.000€ en viatges.

La notícia es va saber la setmana passada i no se n’han fet gaires escarafalls, però a mi m’incita una reflexió: de debò que acceptarem com a normal que els membres del Govern de la Generalitat de Catalunya viatgin contínuament, a costa de les arques públiques, per reunir-se amb els polítics que han fugit? Acceptarem com a normal aquesta bicefàlia governamental per la qual les decisions passen per Waterloo o Ginebra? Que viatgin on vulguin, que consultin amb exdirigents, amb el coixí o amb un vident si això els tranquil·litza, però no a costa de les arques públiques que s’haurien de destinar gairebé íntegrament a revertir les salvatges retallades de Mas i Puigdemont.

No sé vosaltres, però jo ja fa temps que m’he perdut amb els intents de crear estructures governamentals paral·leles que no tenen res de governamentals ni de legítimes. Ja fa temps que m’he cansat de la bicefàlia governamental que volen fer passar com a normal quan no ho és. Una bicefàlia governamental que acaba sent una esquizofrènia governamental.

Ja n’hi ha prou. De Govern n’hi ha un, de president n’hi ha un. I el que toca és que facin la seva feina i governin per a tots els catalans i catalanes, d’una vegada, si és que en saben.

 

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari