M. Aurèlia Capmany

L’any 2018 ha estat l’any Pedrolo i M. Aurèlia Capmany. Les comissàries han estat: Anna M. Villalonga i Marta Nadal respectivament. Per a Pedrolo ha significat més coneixement de la seva obra i la reedició de molts llibres.  

  1. Aurèlia Capmany es més coneguda per la seva tasca com a regidora de cultura a la ciutat de Barcelona. I molt menys com a escriptora amb una obra literària important: assaig, teatre, novel·les, narrativa curta, literatura juvenil, dietaris, memòries, etc. Francesc Foquet, professor de la Universitat Autònoma ha publicat: Maria Aurèlia Capmany, escriptora compromesa de 1963-1977 a partir de documents inèdits. L’1 de desembre al Mercat de Nadal del Llibre, Foquet posà en relleu la importància literària de l’obra literària i Marta Nadal, la va reivindicar i en va destacar dues obres que val la pena llegir: Cartes impertinents i La dona a Catalunya.
  2. Aurèlia era una dona transgressora, original i amb un sentit de l’humor extraordinari. Un cop a Sant Boi em va explicar una anècdota, crec que no era la primera vegada que l’explicava: «A la recepció d’un hotel de Madrid li van demanar el nom i va respondre mariaaureliacapmany i el recepcionista li va contestar el pasaporte por favor. Ella va contestar: ja!».

Per a M. Aurèlia Capmany esperem que serveixi per llegir-la, per reivindicar-la i per fer-li justícia literària.  

Maite Moreno
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

 

Deixa un comentari