La millor solució, la prevenció

Recordeu quan als petits de la casa ens/els donaven alguns combinats alcohòlics amb altres  nutrients?  O les cireres marinades amb etílic per guarir malestars? O els berenars de pa amb vi i sucre?. Avui tots aquests remeis estan en desús. Sort que a la porta de l’escola no hi havia cap control d’alcoholèmia, si no seríem la generació perduda.

L’alcohol ha passat dels beneficis mèdics d’una copeta o dues al dia, a la quasi prohibició de la tendència actual. Els joves consumeixen alcohol de forma no moderada, diuen.  Campanyes com: «Amb l’alcohol menys és millor» o la campanya de 2018: «L’alcohol és responsabilitat de tots», són algunes mostres per a la conscienciació. Algunes iniciatives s’engloben en l’apartat «drogues», però es limiten pràcticament a parlar de l’alcohol.

Em crida l’atenció que no facin més èmfasi en altres drogues amb resultats diabòlics com l’heroïna que sembla, que ha tornat als carrers. Els que recordem els efectes perversos del cavall a la dècada dels 80, no ho oblidarem mai. Més de 80.000 morts a Catalunya en una dècada. Sida, marginació social, estades a la presó i malalties mentals són els resultats infames del consum d’estupefaents. Se n’ha de parlar més. S’han de mostrar les conseqüències. La prevenció és la millor manera de protegir els joves i fer-ho, és responsabilitat de tots         

Maite Moreno
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari