Dignitat

M’alegra que s’hagi filtrat el whatsApp del Senador Cosidó, tot i que m’agradaria saber, per pura tafaneria, de qui prové aquesta filtració. Tendeixo a creure que caldria buscar-la en les mateixes files del partit on milita el portaveu del Grup Parlamentari Popular a la Cambra Alta a proposta de les Cortes Generales de Castilla y León. Es diria que encara resten comptes per cobrar després de l’últim congrés del PP.

M’alegra que aquesta filtració  hagi contribuït la renuncia del jutge Manuel Marchena a presidir el Consell General del Poder Judicial, presidencia que hauria obtingut gràcies al pacte que sembla que haurien fet socialistes, populars i podemites per la renovació del màxim òrgan de govern de la justicia espanyola.

Tota aquesta alegria queda en un segon terme per la vergonya que em produeix aquesta grotesca manera de repartir-se els càrrecs i, el que és pitjor, davant la constatació que encara avui alguns representants de la ciutadania estan convençuts  de que “la calle es nuestra”, afirmació no exclusiva d’un determinat partit polític, encara que ens recordi al senyor Fraga.

Que a aquestes alçades encara es mantiguin formes i maneres de la Transició, no es una bona recepta per regenerar la política. Que hores d’ara encara no s’hagi trovat la fórmula per tenir uns òrgans judicials en funció de la carrera i els mèrits professionals en lloc respondre únicament a les quotes de poder polític, em sembla poc edificant.

Segur que és molt complicat, que existeixen totes les dificultats del món per, tal i com esta el panorama polític, parlar de manera sosegada de fer-ho millor. És, si se’m permet la comparació, com tots els intents als que hem assistit de reforma del Senat: tothom d’acord en que sigui una cambra de representació territorial però quan es parla de la necessitat de canviar la manera d’escollir els senadors, cada partit surt amb la calculadora i les bones intencions tornen a la casella de sortida.

Els òrgans judicials reclamen quasi a crits una reforma en profunditat i altres maneres de fer. Dones i homes que conformen la judicatura volen aquesta reforma. I també exigeixen dignitat. Tant difícil és d’entendre el que significa aquesta paraula?

Mercè Beltràn

Periodista

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment al teu correu electrònic, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari