Ens volem vives!

Deia Carmen Alborch en la darrera entrevista que li van fer, que estem en el camí en la lluita contra la violència de gènere, però que el camí a vegades és massa llarg. Cert, tenia tota la raó.

Les dades parlen, i parlen de massa mortes, de massa dones assassinades per violència de gènere. De l’1 de gener de 2003 fins al 19 de novembre de 2018, han estat assassinades 971 dones (43 3n el que portem d’any). Entre l’1 de gener de 2013 i el 19 de novembre de 2018, han estat assassinats per violència de gènere 27 menors. De l’1 de gener de 2007 al 31 de març de 2018, s’han rebut 1.530.109 de denúncies.

Diumenge és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Mentre hi hagi d’haver un dia internacional voldrà dir que, efectivament, aquest camí no arriba a la seva fi. Diumenge és el dia internacional, institucions, associacions i persones a títol personal faran sentir la seva veu; s’aprovaran manifestos i mocions, potser es faci alguna manifestació o concentració. Està molt bé, però el que ens cal és contundència en la resposta. Mirar de cara el problema i plantar-nos-hi sense dilacions. Ja no serveixen bones voluntats ni intents, calen fets, i fets contundents. I ens cal extremar el llenguatge, parlar clar i sense por. La violència de gènere és un atemptat als drets humans amb tota regla, i cal erradicar-la de la nostra societat. No hi ha termes intermitjos, ja no, és massa sagnant tot el que estem vivint.

Perquè sí, perquè ens volem vives i hi ha massa mortes. Perquè ens volem lliures i hi ha massa esclavatges. Perquè ens volem segures i tenim massa incerteses. Perquè ens volem mirar a la cara i no abaixar-la. Per tot plegat, hem d’afanyar-nos a escurçar el camí vers l’erradicació de la violència cap a les dones. No podem esgarrifar-nos per com s’atempta contra els drets humans en altres països i no horroritzar-nos per com s’està fent a casa nostra avui. Ens volem vives. I viurem!

Iolanda Pàmies Rimbau
Periodista i escriptora
@iolandapamies

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari