Unes calces i una societat malalta

Els últims dies s’ha generat una controvèrsia a Irlanda després de que un jurat considerés al acusat de violació d’una noia de 17 anys innocent perquè ella  portava calces-tanga.

La sentència va provocar l’acció de Mna na hEireann (dones d’Irlanda) a proposta d’una de les seves membres: penjar calces en general i tangues en particular a les xarxes socials (jo mateixa en vaig pujar també unes meves).

Considerar que una noia o una dona provoca a un violador perquè porta tanga és terrible, les haurien d’afegir a la llista de tenir mamelles molt grans, cul alt, faldilla curta o qualsevol altre barbaritat com atenuant d’una violació.

Tant greu com això, i com ve assenyala Susan Dillon, una de les participants a la protesta irlandesa, és que un jurat faci una sentència tan denigrant per la violada i per tothom en general, perquè demostra que la societat irlandesa està malalta. Jo afegeixo, la societat en general està malalta perquè les agressions a les dones i les violacions no son considerades, per una part de la població, com una violació, a Irlanda, aquí i arreu. Cal només mirar les barbaritats que aquí es van dir a favor dels membres de la manada i contra la violada. I que tot l’enrenou que va causar el cas no hagi acabat amb les agressions múltiples al nostre país (Canàries, Sta. Coloma de Gramenet, etc).

La noia no caminava pel carrer en tanga, però ni que així hagués sigut, no dóna dret a ningú a violar-la, amb tanga o sense tanga.

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari