No és una broma, és una incitació

Que Pablo Casado digui que “La hispanitat és l’etapa més brillant de l´home conjuntament amb l’Imperi romà” no és broma, encara que ens ho sembli; que digui que Pedro Sánchez és un colpista, tot i que després intenti dir que no ho és però que sí recolza a colpistes, tampoc és broma, ni va de broma ni és una gracieta ocurrent.

Sí, als que som d’esquerres aquestes paraules del líder d’una de les tres dretes amb presència a tota la península i les illes ens en sona caspós i caduc, però aquestes afirmacions no son perquè ens agradin a nosaltres, tenen un clar destinatari: totes aquelles persones que estan convençudes d’allò que de manera sistemàtica es continua dient: Pedro Sánchez és President perquè va pactar amb els independentistes obscurs acords entre els quals el trencament d’Espanya a pedaços i ho és perquè la seva moció de censura va ser un cop d’Estat.

Per sobre d’aquest trencament en pedaços de la mare pàtria al que juga l’esquerra (segons la dreta, és clar) la dreta necessita contraposar-se amb un nacionalisme espanyol ultramuntà, tan s´hi val dir mentides com les de la hispanitat, mentides com les del cop d’estat o fins i tot mentides com les de que un ministre viatja a Amèrica amb la família pagant l’erari públic. El cas és intentar arrencar de les mans, d’un dels tres grups que ara mateix es disputen l’espai del vot a Espanya, uns quants milers de vots i atreure´ls cap el seu costat.

El seu joc és evident i clar, si finalment els hi donarà resultat ho desconeixem, ara bé, no ens podem quedar de braços creuats escoltant barbaritat darrera barbaritat, si més no per aquella dita de “qui calla atorga”, tot i que contestar a bajanades tampoc té massa sentit. Es a dir, demanar un informe als historiadors per esbrinar qui ha estat l’imperi més imperi de tots els imperis oi que no té cap mena de sentit?

Deixem-los amb les seves guerres inventades i amb els seus cops d’estats inventats, però no gaire, no sigui que creguin que Pedro Sánchez és equiparable a Tejero o al famós i desconegut elefant blanc. Fins aquí podria arribar la broma!

Àfrica Lorente Castillo
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Si tens interès en rebre els Àtoms regularment, pots donar-te d’alta enviant-nos un correu a noticies@clubcortum.org 

Deixa un comentari