Per 30 euros

La llei hipotecària de 1946 va autoritzar a l’església a immatricular al registre de la propietat béns no registrats. Una llei modificada, deixada en suspens i reformada pel govern Aznar (1998) li va permetre, amb un simple certificat d’ús, apropiar-se d’uns 20.000 a 40.000 edificis segons les fonts. Des de 2015 ja no és possible fer-ho.

El passat 9 de setembre el govern va anunciar que vol portar al Tribunal Constitucional (TC) la reforma Aznar per recuperar tots els béns. Una comissió d’experts ha dictaminat que és la millor manera de fer-ho. Exemples d’immatriculacions: la Catedral de Granada, la de Sevilla i el cas més conegut la mesquita-catedral de Còrdova inscrita per 30 euros. La comissió ha recomanat la creació d’uns patronats per gestionar els immobles més importants. Les esglésies més visitades proporcionen beneficis milionaris exempts d’imposts. L’executiu s’ha compromès a fer pública la nòmina de totes les inscripcions. Trobarem sorpreses?  

I el Vaticà? Què hi diu? Recomana tornar la mesquita de Còrdova. De la resta, muts i a la gàbia.     

Intueixo que cada setmana, el govern ens entretindrà amb temes, perduts als calaixos i l’oposició amb secrets guardats per l’ocasió. I mentre es tiren els trastos pel cap en forma de currículums,  tesi o gravacions, jo friso per llegir la llista amb sorpreses incloses–segur que donarà per més d’una tertúlia–. I mentrestant, esperarem la sentència del TC.

Maite Moreno
Escriptora

Cada Àtom és una petita reflexió política de Club Còrtum

Deixa un comentari